Řešení dodavatelsko-odběratelských vztahů v podnikovém informačním systému - Perglová, Dominika (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem mé bakalářské práce je zkoumat dodavatelsko-odběratelské vztahy ve vybrané účetní společnosti, vyhodnotit použití dvou subsystémů z hlediska podnikového informačního systému vybrané společnosti kvůli tvorbě a udržování užitečných vztahů se zákazníky a dodavateli. Práce se zaměřuje na základní pojmy, kam patří pohledávky, závazky, dodavatelé, zákazníci. Zabývá se problémy, které můžou v účetnictví nastat, jsou to například nedobytné pohledávky. Práce také popisuje dva podnikové informační systémy, subsystémy: pro řízení vztahů se zákazníky a pro práci s dodavatelským řetězcem. Konkrétně je charakterizován vybraný podnik a informační systém, který podnik využívá a jsou zhodnoceny jeho výhody a nevýhody. Snahou je navrhnout možná zlepšení pro zpracování dat v oblasti dodavatelsko-odběratelských vztahů, aby tak podnik mohl dosahovat vyšší konkurenceschopnosti.
Solution of Supplier-Customer Relationships in the Company Information System
Keywords: dodavatelsko-odběratelské vztahy; podnikový informační systém; pohledávky; závazky; supplier-customer relationships; enterprise information system; claims; liabilities