Sbírka příkladů ze zájmové matematiky - Muková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato diplomová práce si klade za cíl zpestřit studentům a učitelům výuku matematiky na základních a středních školách a v případě, že bude vydána do knihy, je možné ji použít ke standardním učebnicím. Diplomová práce je rozdělena do 12 kapitol, jež se zabývají stručným výkladem téměř všech základních matematických okruhů a co je podstatné, je to, že ke každé kapitole jsou uvedeny zábavné a přitom poučné příklady ze života. Na konci diplomové práce je uveden klíč, který obsahuje výsledky, případně řešení daných příkladů. Tato práce by měla či spíše si přeje zaujmout nejen mé kolegy, učitele matematiky, ale zejména také ty studenty, kteří k matematice doposud nenašli ten správný přístup a bez něhož je velmi obtížné se jakýkoliv předmět opravdu kvalitně naučit a používat jej i nadále během svého života.
The Collection of Mathematics Examples from Practice