Průzkumové práce na zvoleném katastrálním území jako podklad pro pozemkové úpravy - Soukupová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2022)
Tématem bakalářské práce je zpracování průzkumových prací na zvoleném katastrálním území, které slouží jako podklad pro pozemkové úpravy. Pro průzkum bylo zvoleno katastrální území Dívčice. V první části rešerše jsou popsány cíle pozemkových úprav, jednotlivé druhy, historie nebo jejich průběh. Praktická část se zabývá podrobným průzkumem území a samostatným vyhodnocením získaných podkladů a materiálů. Zjištěné informace zahrnují charakteristiky přírodních podmínek, poměry v oblasti vod, dopravního systému, hospodářského využití lokality, prvky pro ochranu půdy, přírody a krajiny ve vybraném území. Práci lze využít jako podklad pro komplexní pozemkové úpravy.
Survey work on the selected cadastral area as a basis for land consolidation planning
Keywords: pozemkové úpravy; průzkumové práce; krajinný ráz; katastrální území Dívčice; přírodní podmínky; charakteristika území; land consolidation; exploration works; landscape character; cadastral area of Dívčice; nature conditions; characteristic of the area