Směnky na českém trhu - Chromá, Eva (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato bakalářská práce se zabývá využitím směnek v dnešní době. Sleduje rozdíl mezi teoretickými možnostmi využití směnky a využitím skutečným. V práci je směnka definovaná jako druh cenných papírů, jsou zde popsány historické a legislativní aspekty jejího používání, dále jsou zde shrnuty podmínky a předepsané úkony pro vznik a zánik směnky a popsány její funkce. Praktická část práce se zabývá předpokladem a podmínkami využití směnek v současné době. Dotazníkovým průzkumem bylo zjišťováno, jaké je povědomí o směnce mezi veřejností, na základě diskuze s odborníkem byl odhadnut osud směnky v budoucnosti.
The Bills in the Czech Market
Keywords: Směnka; výstavce; věřitel; cenný papír; směnečník; vlastní směnka; cizí směnka; historie.; Bill; giver of a bill; drawee of a draft; promisee; security; drawee; promissory note; bill of exchange; history.