Systém podpory a pomoci osobám s Downovým syndromem se zaměřením na oblast zaměstnávání v České republice a v Německu - Stehlíková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce se zabývá problematikou podpory osob s Downovým syndromem, konkrétně oblastí zaměstnávání v České republice a v Německu. Popisuje Downův syndrom, jeho příčiny, historii, dále fyziognomii a zdravotní problémy osob s Downovým syndromem. Nastiňuje specifika života člověka s Downovým syndromem. Charakterizuje systém podpory, v rámci kterého se věnuje přehledu služeb poskytovaných osobám s Downovým syndromem. V oblasti problematiky zaměstnávání osob s Downovým syndromem se práce soustřeďuje na právní úpravu, přípravu na zaměstnání, její formy, dále na formy zaměstnávání osob s Downovým syndromem včetně podmínek zaměstnávání - z pohledu České republiky a Německa.
The Support and Siding System of People with Down Syndrome with a View to Range of Employment within a Region of Czech Republic and Germany
Keywords: Downův syndrom; systém podpory; zaměstnávání; Česká republika; Německo; Down syndrome; support system; employment; Czech Republic; Germany