Diagnostika motivační struktury žáků a studentů (Ověření "On-Line Motivation Questionnaire - OMQ") - Kozelka, Pavel (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zabývá různými přístupy k diagnostice motivační struktury žáků. V teoretické části jsou popsány různé motivační koncepty. Cílem výzkumné části je vytvoření a validizace české verze dotazníku OMQ, deskripce jeho psychometrických vlastností, uvedení položkové analýzy a hodnocení reliability. Jsou použity metody OMQ, STAI, FKS a AMS. Výzkumný vzorek činí 660 probandů ve věku 14-15 let.
Assessment of the motivational structure of the students (Validation of the Czech form of the On-Line Motivation Questionnaire - OMQ)
Keywords: motivace; škola; diagnostika; motivation; school; diagnosis