Měření hlučnosti v cestovním ruchu ve vybrané lokalitě. - Sukdol, Petr (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce je zaměřena na měření hlučnosti v chatové oblasti rybníka Dehtář. Místa příjmu byla vybrána tak, aby byla zachycena hluková situace v místě největšího pohybu osob a u jednotlivých zdrojů hluku. Největším zdrojem hluku je silniční doprava (blízkost pozemní komunikace) následovaná činnostmi souvisejícími s údržbou chat a přilehlých pozemků. Měření byla provedena v každém ročním období. Vyhodnocením naměřených hodnot byly získány ekvivalentní hladiny akustického tlaku A, které byly porovnány s platnou českou legislativou.
Noise measurements in the tourism sector in the selected location.
Keywords: Hluk; měření hluku; negativní vlivy hluku; zdroje hluku.; Noise; noise measurement; negative noise effects; noise sources.