Prvoci jako symbionti člověka v Evropě: obraz ve vzdělání v učebnicích přírodopisu pro základní školy versus zasvěcená informace. - Holer, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá symbiotickými jednobuněčnými eukaryoty z hlediska vzdělávacího obsahu přírodopisu pro základní školy. V teoretické části práce je uvedena stručná rešerše o symbiotických prvocích podle nejaktuálnějšího poznání, která může být informačním základem pro učitele. Praktická část práce zahrnuje analýzu různých řad učebnic přírodopisu pro základní školy o tematice prvoků, srovnání obsahu učebnic se vzdělávacími programy a výsledky dotazníkového šetření zaměřeného na názory učitelů o dané tematice a vzdělávací obsah, který je navržen podle výsledků výzkumu a vlastního názoru autora.
Protist as human symbionts in Europe. The view of education in textbooks of biology for elementary school versus a knowledgeable information.
Keywords: symbióza; prvoci; analýza učebnic; vzdělávací obsah; didaktika; symbiosis; protists; analysis of textbooks; curriculum content; didactics