Postoje spotřebitelů i k inovacím v maloobchodním prodeji - Honyszová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2022)
Cílem diplomové práce "Postoje spotřebitelů i k inovacím v maloobchodním prodeji" bylo zhodnotit vnímání a postoje tuzemských zákazníků k inovacím v maloobchodě a navrhnout určitá zlepšení pro prodejce. Práce je rozdělena na dvě části - teoretickou a praktickou. První část tvoří teoretický základ tématu. Informace pro tuto literární rešerši jsou získány z odborné literatury, webových stránek a odborných článků. Druhá část práce se zabývá analýzou informací získaných z dotazníkového šetření. Tato data jsou také využita pro vyhodnocení hypotéz. Na základě získaných informací z dotazníkového šetření a z prostudované literatury byla navržena doporučení pro maloobchodníky.
Consumers' attitudes to the Innovation in Retail Sale
Keywords: maloobchod; inovace; vývojové trendy v maloobchodě; samoobslužné pokladny; elektronické cenovky; bezkontaktní placení; samoobslužné skenování zboží; retail; innovation; development trends in retail; self-service checkout; electronic shelf price tag; contactless payment; self-scanning