Vztah mezi náklady a objemem výroby - Horejšová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2009)
Tématem bakalářské práce je Vztah mezi náklady a objemem výroby. V teoretické části jsou definovány náklady, klasifikace nákladů a evidence nákladů. Jsou zde uvedeny i nákladové funkce a provozní páka, které s náklady souvisí. V praktické části je charakteristika podniku. Také jsou zde vypočtené nákladové funkce, provozní páka a stupeň provozní páky. V závěru práce je doporučení pro podnik do budoucna.
The relationship between the costs and the volume od the production
Keywords: Náklady; objem výroby; nákladové funkce; provozní páka.; The costs; volume of the production; the costs function; operational crow.