Současná situace výuky v prostředí školních zahrad (přírodních učeben) na 1. a 2. stupni základních škol v regionu města Tábor - Vítů, Žaneta (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou využití školních zahrad. U vybraných škol autorka provedla podrobný průzkum školního vzdělávacího programu (ŠVP) s ohledem na zařazování aktivit realizovaných nebo realizovatelných na školních zahradách a průzkum reálných podmínek pro využívání školních zahrad v prostředí základních škol pomocí dotazníkového šetření. Zaměřila se zejména na průzkum vybavení škol pro výuku v prostorách školních zahrad, rozsah vyučovacích hodin, zjistila v jakých tématických okruzích školy zahrady využívají. Dále se také zaměřila na výukové metody v prostorách školních zahrad a zjišťovala, zdali jsou školní zahrady vhodné pro aplikaci prvků Badatelsky orientovaného vyučování (BOV).
The current situation of education in school gardens (natural classrooms) on the 1st and 2nd elemetary schools in the region of the town Tábor
Keywords: Školní zahrady; Tábor; Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání; Badatelsky orientované vzdělávání; School gardens; Tábor; Framework educational program for basic education; Inquiry based education