The impact of outdoor cattle overwintering husbandry on soil fungal community - Jirout, Jiří (Jihočeská univerzita, 2010)
Byl zkoumán vliv venkovního přezimování skotu na společenstvo půdních hub v půdě podhorské pastviny. Byly sledovány půdy s různou intenzitou zátěže skotem a společenstva hub byla studována kombinací kultivačně závislých a nezávislých mikrobiologických metod. Tyto analýzy ukázaly podstatné změny v biomase, funkcích i složení společestev půdbních hub, způsobené přezimujícím skotem.
The impact of outdoor cattle overwintering husbandry on soil fungal community
Keywords: půdní houby; podhorské pastviny; přezimování skotu; soil fungi; upland pastures; cattle overwintering