Rychlost vývoje u lýkožrouta severského, Ips duplicatus (Sahlberg) - Hodanová, Jana (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem této práce je zjistit teplotní závislost rychlosti vývoje jednotlivých vývojových stádií lýkožrouta severského (Ips duplicatus) a porovnat zjištěné údaje s dříve publikovanými informacemi pro lýkožrouta smrkového (Ips typographus).
Developmental rate of northern bark beetle, Ips duplicatus (Sahlberg)
Keywords: Lýkožrout severský; Ips duplicatus; rychlost vývoje; teplota; Northern bark beetle; Ips duplicatus; developmental rate; temperature