Vztah dítěte staršího školního věku ke konkrétní sakrální architektuře - Šuchmanová, Karolína (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této diplomové práce je zjištění vztahu žáků staršího školního věku k sakrální architektuře. Teoretická část obsahuje literární komparaci dostupných pramenů vztahující se ke gotické a barokní architektuře. Také se věnuji psychologickému popisu pubescenta a jeho charakteristice z emocionálního a sociálního hlediska. V praktické části jsem zpracovala kvantitativní výzkum, který se zabýval tím, jaké mají žáci znalosti a vědomosti o barokní a gotické architektuře a o památkách ve svém okolí. Výzkum proběhl u žáků šestých a devátých tříd základních škol formou dotazníkového šetření.
The older school-age child's relationship to the particular sacral architecture
Keywords: baroko; gotika; architektura; pubescence; výzkum; baroque; gothic; architecture; pubescence; research