Obnova nelesní vegetace v bývalém vojenském prostoru Milovice - Kostohryzová, Anna (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato studie se zabývala obnovou nelesní vegetace v bývalém vojenském prostoru Milovice. Byla zaměřena na asistovanou obnovu za použití přenosu biomasy na nedávno disturbovanou plochu v podobě opuštěného pole a na brzkou spontánní sukcesi. Dále se práce zabývala spontánní sukcesí na plochách vzniklých komfortním chováním velkých herbivorů.
Restoration of non-forest vegetation in the former military area Milovice
Keywords: obnova travních porostů; velcí herbivoři; komfortní chování; přenos biomasy; restoration of non-forest vegetation; large herbivores; comfortable behaviour; biomass transfer