K problematice slov cizího původu na 2. stupni ZŠ - Mottlová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zabývá přejímáním slov z cizích jazyků. V teoretické části je věnována pozornost především pojmům slovní zásoba, obohacování slovní zásoby, slovo cizího původu, a také se zde řeší otázka pravopisu a skloňování přejatých slov. Praktickou část tvoří dotazník určený pro žáky 2. stupně ZŠ. Jeho vyhodnocením je zjištěna míra znalosti přejatých slov.
The issue of foreign expressions at the 2nd grade of elementary school
Keywords: slovní zásoba; obohacování slovní zásoby; přejímání slov z cizích jazyků; slovo cizího původu; vocabulary; enrichment of vocabulary; acceptance of foreign words; word of foreign origin