Zobcová flétna v doprovodech lidových písní na základní škole - Kultová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2006)
Diplomová práce se zabývá problematikou využití zobcové flétny v hodinách hudební výchovy na základní škole. Přes historii nástroje přechází k rozboru druhů fléten a pokračuje přehledem nabídky učebnic hry na zobcovou flétnu. Stručným výzkumem zjišťuje situaci na školách v regionu a předkládá náměty pro práci se zobcovou flétnou a lidovou písní v hodinách hudební výchovy.
The Recorder in Accompaniments of folk songs at primary school