Řízení zvoleného podniku dle fáze jeho životního cyklu - Čadová, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato diplomová práce se zabývá životním cyklem podniku. Náplní této práce byla analýza mikro a makroprostředí, ve kterém se zvolený podnik pohybuje, dále pak získání určitého přehledu o trendech v managementu a podporách pro podnikatele. K těmto analýzám bylo použito několik metod (například DESTEP analýza, Porterův model pěti sil, analýza marketingového mixu, SWOT analýza, řízený rozhovor a dotazník na umístění v podniku v Greinerově modelu). Hlavním cílem bylo vytvořit kompletní dokumentaci podnikatelského plánu, který vychází z provedených analýz a všech zjištěných skutečností.
Management of a chosen company by the life cycle stage
Keywords: životní cyklus podniku; podnikatelský plán; analýza; řízení podniku; corporate lifecycle; business plan; analysis; management of a company