Možnosti ochrany zemědělského půdního fondu v České republice a ve světě - Kubešová, Hana (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem této bakalářské práce je zpracování literární rešerše, která popisuje možnosti ochrany zemědělského půdního fondu v Čechách a ve světě. Bakalářská práce nejprve zahrnuje základní informace o půdě, na které navazuje rozbor půdního fondu v Čechách a ve světě. Dále seznamuje s legislativní ochranou půdního fondu. Obsáhlou kapitolu této práce tvoří degradace půdy, ve které je největší důraz kladen na zábor zemědělské půdy. Nedílnou součástí práce je ocenění zemědělské půdy a porovnání vývoje cen v různých letech. Dále je posuzována ochrana zemědělského půdního fondu z různých hledisek pohledu. V závěru práce jsou vyhodnocena opatření vhodná k ochraně zemědělského půdního fondu.
Possibilities of Agricultural Land Resources Protection in the Czech Republic and Worldwide
Keywords: půda; zemědělský půdní fond; degradace; Land; Agricultural Land Resources; Degradation