Porovnání kvality práce a ekonomiky provozu radličných pluhů s páskovými a klasickými odhrnovačkami. - Hoskovec, Josef (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem měření bylo porovnání radličných pluhů s páskovými a plnými odhrnovačkami. Pro porovnání obou strojů byl měřen tahový odpor, kvalita práce a opotřebení radlic.
Comparison of work quality and economical running of mouldboard ploughs with belt and classic sweepers.
Keywords: Radličný pluh; plná radlice; pásková radlice; kvalita práce; ekonomika provozu; energetická náročnost.; Mouldboard plough; classic sweeper; belt sweeper; work quality; economical running; energy consumption.