Analýza nabídky služeb cestovního ruchu v dané oblasti - Martínková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato diplomová práce je zaměřena na analyzování nabídky služeb v oblasti Lipno nad Vltavou. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a aplikační. Teoretická část obsahuje základní odborné termíny z oblasti cestovního ruchu, které jsou důležité pro pochopení záměru diplomové práce. Aplikační část začíná kapitolou, která analyzuje a charakterizuje danou oblast včetně její nabídky služeb cestovního ruchu. Z této kapitoly vyplývá, že největší potenciál má Lipno nad Vltavou z hlediska přírodních podmínek a že nabídka ubytovacích a stravovacích služeb včetně nabídky volnočasových aktivit je dostatečná. K analýze trendů a zákaznických preferencí bylo použito dotazníkové šetření, pomocí kterého došlo k nalezení chybějících produktů a služeb v blízkosti resortu Korzo Lipno. Řízený rozhovor vedl k prohloubení záměru projektu Korzo Lipno a potvrzení možnosti zavedení zjištěných chybějících služeb z dotazníkového šetření. V závěru práce se diplomová práce opírá o výsledky výzkumu a navrhuje možnosti zavedení služeb v nově se rozvíjejícím projektu včetně jejich marketingové a prodejní podpory.
Analysis of the offer of tourism services in the given area
Keywords: Cestovní ruch; marketing; služby cestovního ruchu; produkt cestovního ruchu; Lipno nad Vltavou; projekt Korzo Lipno; Tourism; marketing; tourism services; tourism product; Lipno nad Vltavou; project Korzo Lipno