Vyhodnocení chovu rosomáka severního (Gulo gulo) v ČR, etologie rosomáka severního v zoo Hluboká - Lukešová, Martina (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem práce bylo vyhodnocení chovu rosomáka severního (Gulo gulo, Linné, 1758) v zoologických zahradách České republiky a zaznamenat základní projevy chování u páru rosomáka severního chovaného v zoo Hluboká, s ohledem na klimatické podmínky v průběhu roku. Data byla sbírána po dobu 10 měsíců, v dopoledních i odpoledních hodinách. Výsledné výsledky byly použity pro doporučení v chovu rosomáka v zajetí.
Evaluation of breeding of northern wolverine (Gulo gulo) in the Czech Republic, ethology of northern wolverine in zoo Hluboká
Keywords: rosomák severní; Gulo gulo; etologie; chov v zajetí; Wolverine; Gulo gulo; ethology; breeding