Analýza rozmístění podnikání zaměřeného na hazardní hry s využitím nástrojů GIS na příkladu města Cheb - Komárková, Petra (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá analýzou rozmístění hazardních her ve městě Cheb s využitím nástrojů GIS. Předkládaná práce sleduje vývoj regulace a rozmístění podniků zaměřených na hazardní hry ve městě a identifikuje problémové lokality. V teoretické části je nejprve diskutována problematika typů výherních hracích zařízení a vývoj právních předpisů zabývajících se regulací hazardu v rámci České republiky. Jsou zde nastíněny také možnosti obcí regulovat hazard na svém území. Tyto poznatky jsou následně aplikovány na území města. Důležitou součástí bakalářské práce jsou mapy, které znázorňují vývoj regulace hazardních her na území města Cheb v letech 2002 ? 2012, a také mapy zachycující aktuální rozmístění podniků se zaměřením na hazardní hry v letech 2011 ? 2012.
Analysis of the distribution of gambling businesses in the town of Cheb using GIS tools
Keywords: rozmístění; hazardní hry; nástroje GIS; Cheb; distribution; gambling; GIS tools; Cheb