Zhodnocení bytu rekonstrukcí - Michalová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato diplomová práce se zabývá zdařilostí rekonstrukce jednoho konkrétního bytu. Povedenost celé renovace byla ověřena pomocí třech různých metod. V rešeršní části byly popsány základní pojmy a definice, které s oceňováním bytů souvisí. V praktické části byly následně na konkrétním případu provedeny výpočty ceny obvyklé přímým porovnáním před a po rekonstrukci. V dalším kroku byly popsány náklady na rekonstrukci a dále bylo provedeno jejich porovnání s cenou obvyklou po rekonstrukci. V poslední metodě byla zkoumána návratnost investice pomocí výpočtu obvyklého nájemného před rekonstrukcí a po ní. Oceňování bylo provedeno v programu Delta-NEM.
Appreciation of an apartment by reconstruction
Keywords: rekonstrukce bytu; cena obvyklá; obvyklé nájemné; investice; bytový dům; oceňování; zhodnocení; flat reconstruction; market value; market rent; investment; apartment building; valuation; appreciation