Programy podpory malého a středního podnikání a jejich využití ve vybraném malém podniku - Sedláková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2013)
Malé a střední podniky hrají významnou úlohu při vytváření nových pracovních příležitostí a jsou hybnou silou inovací. Proto patří jejich podpora k jedné z priorit Evropské unie. Cílem bakalářské práce bylo zpracování přehledu programů podpory, jejich využití pro malé podniky a zpracování žádosti o podporu na rozvoj vybraného malého podniku. Pro zvolený podnik byl vybrán program podpory Progres, v rámci kterého by mohl být podniku poskytnut podřízený úvěr na nákup dlouhodobého hmotného majetku. Hlavním přínosem tohoto projektu by bylo zrychlení výrobního procesu, materiálové úspory a úspory nákladů na servis.
Programmes of support for small and medium-sized enterprises and their application in a chosen company
Keywords: programy podpory; rozvoj podnikání; konkurenceschopnost; podnikání; dotace; operační programy; malé a střední podniky; strukturální fondy; aid programmes; business development; competitiveness; entrepreneurship; grants; operational programmes; small and medium-sized enterprises; Structural Funds