Zdravý životní styl v pojetí dnešní mládeže - Kovaříková, Leontina (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá pojetím zdravého životního stylu současné mládeže. Teoretická část se zaměřuje na životní styl konkrétně ve třech vybraných kategoriích napříč biologickými a psychosociálními složkami životního stylu. Z biologické složky zdravého životního stylu je to pohybová aktivita a rizikové faktory zdravého životního stylu. Z psychosociální pak duševní hygiena. Praktická část se zaměřuje na pojem "zdraví". Z výsledků kvalitativního výzkumu jsou zde zaznamenány subjektivní pohledy mladých dospělých pocházejících z různých kontinentů na problematiku zdraví a následně také jejich motivy ke zdravému/nezdravému stylu života.
The healthy lifestyle in the concept of today´s youths
Keywords: životní styl; zdraví; pohybová aktivita; duševní hygiena; rizikové faktory; volný čas; mládež; současná mládež; lifestyle; health; movement; hygiene of soul; risky factors; leisure; youths; today´s youths