Analýza věkové struktury družstev na MS v ledním hokeji \\ - Kropáček, Jan (Jihočeská univerzita, 2008)
Moje diplomová práce se zabývá problémem analýzy věkové struktury prvních tří družstev na mistrovství světa v ledním hokeji od roku 1970 do roku 2007. Ve své práci jsem nejdříve shromažďoval data o těchto turnajích a o hráčích, kteří na nich hráli a umístili se na prvních třech místech. Tyto zjištěné údaje jsem později pomocí programu Microsoft Excel vypočítal a vyhodnotil. Výsledky kterých jsem dosáhl jsem poté zpracoval do třech období rozdělených podle změn v hracích systémech na mistrovství světa v ledním hokeji. Tyto výsledky jsem zanesl do grafů a tabulek z kterých je dobře patrný průměrný věk hokejistů na jednotlivých mistrovstvích světa od roku 1970 do roku 2007, kteří se umístili na prvních třech místech.
Age structure analysis at Ice jockey players on World Championships\\
Keywords: hokej; mistrovství světa; věk vrcholné výkonnosti; ice-hockey; world championship; age; top performance