Rozvoj svalových dysbalancí u studentů vysokých škol - Böhm, Pavel (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce byla zaměřena na rozvoj svalových dysbalancí u studentů vysokých škol. Cílem práce bylo vytvořit hrubý strukturovaný průřez týdenní pohybovou aktivitou studenta vysoké školy a zjistit nejkritičtější pohybové aktivy vedoucí k rozvoji svalových dysbalancí. Pro zjištění cílů práce byl využit kvalitativní výzkum. Byla použita technika případové studie (case study), kdy sledovaný subjekt zaznamenával svoji pohybovou aktivitu během celých dvaceti čtyř hodin denně v průběhu jednoho pracovního týdne.
The Progress of Muscular Dysbalances by University Students
Keywords: Dysbalance; fyzioterapie; pohyb; student; Dysbalance; physiotherapy; movement; student