Motorická výkonnost a somatické znaky dětí ve věku 7 a 10 let - Kolmanová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem bakalářské práce bylo zjišťování úrovně motorických schopností, somatických rozměrů a tělesného složení dětí ve věku 7 a 10 let. Z naměřených hodnot byly vybrány průměrné hodnoty tělesné výšky, tělesné hmotnosti, obvodu pasu a boků a tyto hodnoty byly porovnány s průměrnými hodnotami předešlých výzkumů. Dále byly do práce zařazeny vybrané průměrné hodnoty tělesného složení získané pomocí měření přístrojem Bodystat, průměrné hodnoty měření vitální kapacity plic přístrojem spirometr a Ruffierovy zkoušky. Výsledky motorických testů byly rovněž porovnány s výsledky předešlých výzkumů. Všechny získané hodnoty byly zpracovány v tabulkové a v grafické podobě.
Motor performance and somatic characteristics of children aged 7 and 10 years
Keywords: somatické znaky; motorická výkonnost; antropometrie; spirometr; Ruffierova zkouška; Bodystat; děti ve věku 7 a 10 let.; somatic characteristics; motor development; anthropometry; spirometer; Ruffierova's test; Bodystat; children aged 7 and 10 years.