Migrace v regionu Českých Budějovic od roku 1992 - Kocandová, Jiřina (Jihočeská univerzita, 2009)
Předložená diplomová práce se zabývá vnitřní migrací obyvatelstva Jihočeského kraje v letech 1992-2004 z pohledu správních obvodů obcí s rozšířenou působností. Dále vymezuje a hodnotí migrační region Českých Budějovic. Kromě bilančních charakteristik migrace se také věnuje její strukturální analýze podle důvodů stěhování a vybraných demografických a socioekonomických charakteristik migrantů.
Migration in the České Budějovice region since 1992
Keywords: migrace; Jihočeský kraj; správní obvod ORP; 1992-2004; migration; South Bohemia region; administrative districts with extended operation; 1992-2004