Techniky vytváření plechových dílů ve vybraných CAD systémech se zaměřením na 3D modeláře Inventor a SolidWorks - Sosna, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2017)
Úvodní část práce je teoretická a obsahuje základní pojmy konstruování v 3D CAD systémech. Další část je zaměřena na nástroje pro výrobu klasických součástí a jejich sestavování včetně příkladů. Navazující část obsahuje nástroje a prostředí pro výrobu plechových dílů a jejich sestavování včetně příkladů. Předposlední část je zaměřena na výrobu součástí jednostranného zámku a jeho sestavení včetně kování. Celý postup je doprovázen obrázkovou dokumentací. Poslední část tvoří výzkumná sonda, která je zaměřena na technické školy a firmy. V závěru práce je provedena komparace Autodesk Inventor a SolidWorks.
Techniques of sheet metal parts creation in selected CAD systems with focus on 3D modellers Inventor and SolidWorks
Keywords: CAD; 3D modelování; model; entita; vazba; kóta; skica; sestava; plechy; CAD; modeling; model; entity; bond; dimension; sketch; assembly; sheet metal