Vazba mezi ekonomickou situací a produktivitou ve vybraném podniku - Tesárková, Helena (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce je zaměřena na finanční zdraví a na produktivitu. Cílem práce je posoudit, zda existuje vazba mezi ekonomickou situací a produtkivitou ve vybraném podniku. První část řeší teoretické poznatky, které souvisí s touto problematikou. Pro praktickou část bylo vybráno Zemědělské družstvo Čechtice. Hlavní činností podniku je rostlinná a živočišná výroba. Analyzované období je od roku 2005-2011. Byla provedena finanční analýza podniku. Byly použity bankrotní a bonitní modely. Finanční zdraví bylo počítáno podle metodiky Státního zemědělského intervenčního fondu. Práce se zaměřuje na produktivitu práce a produktivitu kapitálu a řeší porovnání produktivity a finančního zdraví. Na konci práce jsou shrnuty výsledky a poznatky.
The Relation between the Economic Situation and the Productivity in the Selected Company
Keywords: finanční analýza; finanční zdraví; bankrotní a bonitní modely; produktivita práce; produktivita kapitálu; financial analysis; financial bankruptcy and finacial standing models; productivity of labor; productivity of capital