Česká recepce Andersenových pohádek v druhé polovině 19. století - Prokopová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce mapuje Andersenovy pohádky ? originální v dánštině i přeložené do češtiny. Vytváří bibliografii českých časopiseckých překladů i českých knižních výborů Andersenových pohádek. Dále řeší dobový ohlas jevu, předkládá dobové literární hodnocení Andersenových pohádek a věnuje se rozdílům mezi konkrétními překlady Andersenových pohádek.
The Czech reception of Anderson's fairy tales in the second half of 19th century
Keywords: pohádky; Hans Christian Andersen; recepce; 19. století; fairytales; Hans Christian Andersen; reception; 19th century