Problematika zabezpečení bezdrátových sítí - Přitasil, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce popisuje problematiku zabezpečení bezdrátového přenosu dat u jednotlivých bezdrátových technologií. Podrobně se zabývá standardy 802.11x, různými druhy zabezpečení technologií vycházejících z těchto standardů a možnými útoky na ně. Dále se zabývá související problematikou s ochranou hesel a citlivých údajů, důležitých pro správu sítě. V práci je několik příkladů zabezpečení konkrétní typové sítě.
Problem of security wifi nets
Keywords: bezdrátová síť; zabezpečení sítě; Wi-Fi; WEP; WPA; WiMAX; MAC; wireless connection; network protection; Wi-Fi; WEP; WPA; WiMAX; MAC