Řízení lidských zdrojů a znalostní ekonomika ve vybraném podniku - Silná, Jiřina (Jihočeská univerzita, 2016)
Hlavním cílem této práce je analyzovat řízení lidských zdrojů a znalostní ekonomiku ve vybraném podniku a navrhnout opatření ke zlepšení situace. Práci jsem rozdělila do dvou částí. V první části jsem se zaměřila na teorii. Po studiu odborné literatury jsem popsala základní teoretické koncepty týkající se řízení lidských zdrojů a znalostní ekonomiky. Pak jsem provedla dotazníkové šetření. Použila jsem dotazník VSM 1994 a 2013 od Geerta Hofstedeho pro stanovení žádoucích kulturních dimenzí. Použila jsem TBSD k identifikaci nejvíce sdílených slov ve vybrané společnosti. Nakonec byly navrženy některé kroky ke zlepšení situace.
Human resource management and knowledge economy in a selected company
Keywords: Řízení lidských zdrojů; znalostní ekonomika; kulturní dimenze; Human resource management; knowledge economy; cultural dimensions