Alternativní předškolní vzdělávání v Českých Budějovicích - Michalová, Monika (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce Alternativní předškolní vzdělávání v Českých Budějovicích se zabývá alternativními formami předškolního vzdělávání. Teoretická část vymezuje pojem alternativní školství. Dále popisuje a objasňuje specifika alternativního vzdělávání a mapuje rozsah alternativních mateřských škol v Českých Budějovicích. V praktické části porovnávám názory rodičů a pedagogů na alternativní způsob vzdělání a zjišťuji jejich důvody výběru waldorfské mateřské školy. Tato část je zpracována na základě dotazníkového šetření. Cílem bakalářské práce je představit možnosti alternativního vzdělávání v předškolním věku a blíže charakterizovat jednotlivé typy škol.
Alternative Preschool Education in the City of České Budějovice
Keywords: alternativní vzdělávání; předškolní vzdělávání; pedagogika; žák; výchova; principy pedagogiky; alternative education; preschool education; pedagogy; pupil; principles of pedagogy