Využití mobilních dotykových technologií ve výuce německého jazyka - Berkovcová, Martina (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato diplomová práce se zabývá tématem využívání mobilních dotykových technologií ve výuce německého jazyka. Teoretická část práce na základě odborné literatury shromažďuje základní fakta a poznatky o mobilních dotykových zařízeních, která jsou důležitá pro práci s těmito zařízeními jako didaktickou pomůckou. Dále se práce na teoretické rovině zabývá informacemi o výukových aplikacích a metodách výuky, při kterých lze využít tyto dotykové technologie. Praktická část práce se věnuje výsledkům výzkumného šetření, a to dotazníkovému výzkumnému šetření a výsledkům z ukázkové hodiny. Z dotazníkového šetření vyplynulo, že mobilní dotykové technologie nejsou ve školách velmi rozšířeny, a pokud jimi školy disponují, nejsou při vyučovacích hodinách běžně používány. Tato diplomová práce se snaží čtenářům podat komplexní popis možností didaktického a metodického využití mobilních dotykových zařízení ve výuce německého jazyka.
The Use of the Touchscreen Technologies in German Language Teaching
Keywords: mobilní dotykové technologie; mobilní dotyková zařízení; smartphony; tablety; výuka německého jazyka; výukové aplikace; Mobile touch technology; mobile touch devices; smartphones; tablets; German language teaching; learning applications