Návrh a implementace generátoru náhodných čísel - Pecka, Stanislav (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato diplomová práce se zabývá vytvořením několika generátorů náhodných čísel. Data z prototypů jsou poté porovnána podle různých ukazatelů a statistických metod. Čtenář je seznámen se základními pojmy, existujícími generátory náhodných čísel a použitými technologiemi.
Design and implementation of random number generator
Keywords: Porovnání náhodných čásel; TRNG; generátor skutečně náhodných čísel; Random number comparison; TRNG; true random number generator