Zážitkové aktivity jako edukativní nástroj v muzejních programech - Sokolová Loskotová, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce se zabývá využíváním zážitkových aktivit a výchovy a vzděláváním skrze zážitku, jako edukačního nástroje při plánování i realizaci edukačních programů Husitského muzea v Táboře. Zjišťuje, jaké faktory ovlivňují spokojenost návštěvníků, případně opakovanou účast. Popisuje používané metody a formy práce v edukaci v Muzeu.
Experiential activities as an educational tool in museum programs
Keywords: Zážitková pedagogika; výchova zážitkem; edukace v muzeu; muzejní edukační programy; Experiential pedagogy; experience education; education museum; museum educational programs.