Řízení podnikatelského subjektu zapojeného do sítě a jeho využití ve vybraném teritoriu - Brožová, Martina (Jihočeská univerzita, 2009)
Hlavním cílem této diplomové práce bylo provést rozbor současného stavu v širších souvislostech, navrhnout řešení dalšího rozvoje spolupráce ve vybraném teritoriu a vyjádřit jeho efektivnost. Objektem zkoumání je podnik HS AUTO, spol. s r. o. zapojený do automobilové sítě působící v Českých Budějovicích. V rámci řešení diplomové práce byla vypracována SWOT analýza vybrané společnost a Porterův pětifaktorový model konkurenčního prostřední. Na základě zpracovaných analýz byly vytvořeny strategie a opatření, která poukazují na současný stav a snaží se přispět k rozvoji činnosti společnosti. Na základě shromážděných informací a provedených analýz byl proveden návrh na zdokonalení spolupráce v rámci sítě s důrazem na zlepšení a rozvoj činnosti podniku a jeho fungování.
Directing of Business Subject Connected to the Nets and its Utilization in Selected Territory.
Keywords: podnikatelský subjekt; management; manažerské funkce; řetězce a sítě; SWOT analýza; Porterova analýza; business subject; management; management functions; chains and nets; SWOT analysis; Porter´s analysis