Analýza španělštiny v internetových diskuzních fórech - Krejčová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce se zabývá analýzou projevu španělsky mluvících adolescentů na internetových diskuzních fórech. Teoretická část se věnuje zejména problematice dichotomií mluvenost/psanost a hovorovost/formálnost, které se nemalou měrou podílejí na výsledné podobě jazyka na internetu. Popisuje také obecné rysy jazyka užívaného v internetovém prostředí se zaměřením na španělštinu a na adolescentní uživatele. Praktická část analyzuje v rovině grafické, morfosyntaktické, sémantické a pragmatické jazykový vzorek sesbíraný na internetových diskuzních fórech.
Analysis of Spanish in internet discussion forums
Keywords: mluvenost/psanost; hovorovost/formálnost; jazyk na internetu; komunikace v období adolescence; the oral/written dichotomie; the colloquial/formal dichotomie; language on the internet; communication in adolescence