Návrh a vypracování vzdělávacích plakátů pro ruční obrábění dřeva na 2. stupni ZŠ - Dočkal, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2022)
Hlavním tématem bakalářské práce je návrh a samotná kompletace výukových plakátů pro ruční obrábění dřeva na 2. stupni základních škol. Tyto nástěnné plakáty o velikosti A0 by měly sloužit jako konstrukce pro výuku technické výchovy na základních školách. Konkrétně jsou v práci popsány a názorně zobrazeny 2 plakáty obsahující 2 metody obrábění dřeva. Práce zahrnuje samozřejmě komplexní charakteristiku ručního obrábění dřeva. Popisuje dřevo jako samotné. Navazuje přehledem a popisem jednotlivých metod ručního obrábění dřeva. Popisuje nástroje a nářadí potřebné k práci se dřevem. Neopomíná ani bezpečnost práce ve školních dílnách, která je nezbytná.
Design and elaboration of educational posters for manual woodworking at the 2nd grade of elementary school
Keywords: plakát; dřevo; obrábění; výuka; poster; wood; machining; education