Zpracování revitalizační studie pro malou vodní nádrž - Poslušný, Marek (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato diplomová práce se zabývá malými vodními nádržemi jako významnými krajinnými prvky, které mají podstatný vliv na udržení či zvýšení druhové diverzity celého území. Na konkrétním příkladu návrhu revitalizace malé vodní nádrže, rybníka Panský v k.ú. Lhota u Kamenice nad Lipou, je předložen vhodný způsob přiblížení se původním, přírodě blízkým funkcím této malé vodní nádrže s ohledem na zájmy vlastníka, jenž rybník využívá k polointenzivnímu chovu ryb.
Revitalization study for small water reservoir
Keywords: voda; malá vodní nádrž; eroze; sediment; revitalizace; water; small water reservoirs; erosion; sediment; restoration