Pšstování rychlerostoucích dřevin - Kostohryzová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
Tématem bakalářské práce je porovnání agrotechniky a produkční schopnosti vybraných listnatých a jehličnatých dřevin, zejména RRD na zemědělské půdě. Tato práce se zabývá pěstováním RRD, srovnáním jejich přírůstků i agrotechnických postupů. RRD byly pěstovány v lokalitách: Svatý Jan nad Malší (Chlum nad Malší), Všemyslice - Neznašov a Lesy města Český Krumlov s.r.o. Zkoumání bylo zaměřeno na porovnání výnosů listnatých (topol) a jehličnatých dřevin (smrk, modřín), agrotechnických postupů. V závěru je porovnání výnosů s výnosy z dostupné literatury.
Growing of over - growth tree species
Keywords: rychlerostoucí dřeviny; obmýtí; smrk; modřín; topol; zemědělská půda; výtěžnost; fast-growing tree species; rotation; spruce; larch; poplar; agricultural land; yield