ESBL kmeny ve vzorcích moče zpracovaných v oddělení klinické mikrobiologie Nemocnice Písek, a.s. - Šustrová, Linda (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem mé bakalářské práce bylo popsat a charakterizovat vlastnosti a působení ESBL kmenů, což je popsáno v teoretické části, stanovit množství výskytu těchto kmenů v Nemocnici Písek, a.s. a v okrese Písek. Jsou tedy vyhodnocovány vzorky z nemocnice i mimo ni. Hlavním cílem bylo celkově shrnout pozorování výskytu zachycených ESBL kmenů na oddělení klinické mikrobiologie. Data byla získána z databáze laboratorního informačního systému Open Lims mikrobiologického oddělení za rok 2016.
ESBL tribes in urine specimens processed in the Department of Clinical Microbiology of Písek's hospital
Keywords: ESBL; Beta-laktamázy; beta-laktamy; rezistence; citlivost; ATB; ESBL; beta-lactamases; beta-lactams; resistance; sensitivity; ATB