Trest smrti jako antropologický problém - Karbulka, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2023)
Má práce má přiblížit čtenáři problematiku trestu smrti a ukázat jak byl nebo je vnímán napříč politickým, náboženským, etickým a historickým spektrem. Cílem této práce je představit trest smrti jako antropologický problém, který je komplexní a nelze jej redukovat pouze na jeho určité aspekty, například právní nebo historické.
The death penalty as an anthropological problem
Keywords: trest smrti; historie trestu smrti; druhy trestu smrti; etické aspekty; právní aspekty; sociální aspekty; současnost; death penalty; history of death penalty; types of death penalty; ethical aspects; legal aspects; social aspects; present