Metody a způsoby regulace plevelů v systémech ekologického zemědělství - Machková, Božena (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem bakalářské práce bylo hodnocení výskytu plevelů na orné půdě, laboratorní ověření schopnosti regenerace oddenků pýru plazivého - (Elytrigia repens L.), pcháče rolního (osetu) - (Cirsium arvense L.) a přehled možností regulace plevelných rostlin na orné půdě v ekologickém systému hospodaření. V bakalářské práci je také popsána biologie a možnosti regulace pýru plazivého a pcháče rolního (osetu). Výsledky sledování jsou zaznamenány v jednotlivých grafech a tabulkách.
Methods and means of weed control in organic farming systems
Keywords: ekologické zemědělství; regulace plevelů; pýr plazivý; pcháč rolní (oset); organic farming; regulation of weed; couch grass; creeping thistle