Hra na zobcovou flétnu v mateřské škole - Waldaufová, Petra (Jihočeská univerzita, 2011)
Obsahem teoretické části bakalářské práce je krátká charakteristika současného pojetí hudebního vzdělávání, jejich souvislost s cíli a vzdělávacím obsahem, vliv hudby na osobnost dítěte, názory na časnou výuku na hudební nástroj, její rizika a přednosti. V praktické části je vypracován program seznamování s hrou na flétnu s přihlédnutím ke specifice předškolního vzdělávání a rizikům časné hry na nástroj. Program je zrealizován a vyhodnocen z hlediska dovedností hry dětí na flétnu, jejich vztahu k nástroji a hudbě a celkovému rozvoji osobnosti. Na videozáznamu je zdokumentován vývoj hudebnosti předškolních dětí pomocí programu seznamování s hrou na zobcovou flétnu.
Playing Recorder in Kindergarten
Keywords: hudební schopnosti; hudební dovednosti; zobcová flétna; předškolní vzdělávání; musical ability; musical skill; recorder; pre-school education