Rodina jako partner v ošetřovatelském procesu - Gregorová, Jana (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem bakalářské práce bylo zjistit, zda se rodina zapojuje do ošetřovatelského procesu u svého hospitalizovaného rodinného příslušníka a zda ošetřovatelský personál tuto možnost umožňuje. Teoretická část bakalářské práce se zaměřuje na rodinu, její význam a funkci. Dále se zaměřuje na možné reakce na změnu života, negativní efekt pečování a negativní vliv rodiny na hospitalizovaného klienta. Zmiňujeme se zde i o vztahu sestry, rodiny a pacienta a také o ošetřovatelském procesu obecně a o ošetřovatelském procesu u geriatrického pacienta. V praktické části jsou graficky znázorněny a prezentovány výsledky výzkumného šetření zaměřeného na výše uvedenou problematiku.
The family as a partner in the nursing process
Keywords: Hospitalizace; Ošetřovatelský proces; Pacient; Partner; Rodina; Sestra; Hospitalization; Nursing process; Patient; Partner; Family; Nurse