Optimalizace svařovacích parametrů pro bezkontaktní svařovací technologie vybraných termoplastů - Brůha, Stanislav (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato diplomová práce se zabývá optimalizací svařovacích parametrů pro bezkontaktní technologie svařování horkým elementem a svařování horkým plynem u vybraných termoplastů, konkrétně POM a PPA. V teoretické části jsou v jednotlivých kapitolách shrnuty: bezkontaktní technologie svařování horkým elementem, bezkontaktní technologie svařování horkým plynem, popis zkušebních svařovacích strojů a přípravků, hlavní procesní parametry a zhodnocení výhod a nevýhod jednotlivých technologií. V praktické části jsou optimalizovány svařovací parametry pomocí systematiky Design of Experiment, vyhodnocení krátkodobé způsobilosti stroje a vyhodnocena mikrotomová analýza. V závěru se nachází výsledky optimalizace svařovacích parametrů a porovnání jednotlivých bezkontaktních technologií svařování.
Optimization of welding parameters for welding contactless technologies of selected thermoplastics
Keywords: svařování horkým elementem; svařování horkým plynem; polyoxymetylén; polyphthalamid; tlaková destrukční zkouška; mikrotomová analýza; způsobilost svařovacího stroje; hot plate welding; hot gas welding; polyoxymethylene; polyphthalamid; burst pressure test; microtome analysis; welding machine capability